Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 774 3131

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Dr. Youssef Adelina Stephanie

Fogszabályozó szakorvos

Dr. Youssef Adelina Stephanie - Fogszabályozó szakorvos

Nekem van a legjobb állásom a világon: minden páciens egy teljesen eredeti logikai feladvánnyal érkezik hozzám, és azt várja, hogy oldjam meg.

Számomra a fogszabályozás a fizika és a művészet találkozása egy biológiai rendszerben, melynek célja a megfelelő harapás és a szép mosoly kialakítása.

Egyszerűbb esetekben úgynevezett egyenesíves technikát vagy aligneres, "láthatatlan" fogszabályozást használunk, azonban ez gyakran nem elegendő az optimális eredmény eléréséhez. A fogszabályozásnak egy speciális ága a biomechanikai elveket használó szegmentált technika, mely komplexebb esetek kezelésére is lehetőséget nyújt és általában hatékonyabb beavatkozásra ad lehetőséget.

Komplexitása és az orvosi tervezés időigénye miatt azonban ez egy kevesek által használt kezelési metodika. Én a biomechanikát használók szűk körébe tartozom.

A fogak útját ilyenkor egyesével kell megtervezni. Az egyes fogakra ható erők más fogakon mellékhatást okoznak, melyeket kiküszöbölni vagy minimalizálni kell. Ezek az erők egy igen komplex erőrendszert képeznek, melynek a megtervezése egy rendkívül izgalmas feladat.

Nagy előnye továbbá, hogy általában nem egy lépésben kerül felhelyezésre a teljes fogszabályozó készülék, így kezdetben akár laikusok számára láthatatlan is lehet, valamint a hozzászokás is könnyebb.

Aligneres kezelés esetén a szegmentált mechanikák használata rendszerint elengedhetetlen a megfelelő eredmény eléréséhez.

Mivel sok esetben csak ilyen módon lehet elérni a kívánt eredményt vagy összességében jobb eredményt gyorsabban és biztonságosabban tudunk elérni, én a biomechanikának fanatikus híve lettem.

Célom, hogy a pácienseim számára a legoptimálisabb eredményt biztosítsam a lehető legkevesebb idő alatt.

Beszélt nyelvek: magyar, angol, orosz

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

I have the best job in the world: each patient comes to me with a completely original logic puzzle and wants me to solve it.

For me, orthodontics is where physics meets art in a biological system, with the purpose of creating a proper bite and a beautiful smile.

In simple cases, we use the so-called straight wire technique or aligner treatment, the so-called "invisible orthodontics". In difficult cases, it is not sophisticated enough to achieve the desired results.

A special branch of orthodontics is the segmented archwire technique using biomechanical principles, which allows treating more complex cases and generally leads to a more effective intervention. Due to its complexity and the time required for medical planning, this methodology has few practitioners around the world. I belong to this narrow circle of orthodontists who use biomechanics.

The path of teeth must be planned individually. Forces acting on one tooth cause side effects on another that must be eliminated or minimized.

These forces make up a 3D force system. Designing that force system is both challenging and exciting.

Another big advantage is that the entire arch of braces are usually not fitted in one step, so in the beginning it may even be invisible to laymen. It is also easier to get used to the braces when it is not fixed in one step.

In addition, in case of aligner treatment, using segmented mechanics is a must to achieve optimal results.

In many cases, the desired results can only be achieved this way or better results can be achieved faster and more safely. Because of this, I became a fanatical user of biomechanics.

I'm committed to provide my patients with the best results in the shortest time possible.

Spoken languages: Hungarian, English, Russian

 

 

Dentors Marina Digitális Fogászat, Parodontológia és Szájsebészet

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem