Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 774 3131

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Gyökérkezelés - Megmentjük a menthető fogat!

A gyökérkezelés segít olyan állapotok megszűntetésében, amelyek könnyen fogvesztéssel végződhetnek. A beavatkozás segít, hogy ön még hosszú ideig megtarthassa a fogát. A kezelés során nem fog fájdalmat érezni. Kiváló, felkészült fogorvosaink gondosan és alaposan végzik el a kezelést a legmodernebb eljárások alkalmazásával.

Miért és mikor alkalmazunk gyökérkezelést?

Ha a fog olyan mértékben sérült, vagy szuvas, hogy erős fájdalmat okoz, akkor gyökérkezelésre lehet szükség. Leggyakrabban a fogbél-gyulladás indokolja, amit a mély szuvasodásból a fogbélbe jutó baktériumok okoznak. Ilyenkor baktériumok kerülnek a gyökércsatornába és annak falába. A fogbél szövetei gyulladttá válnak, ami heves és lüketető fájdalmat vált ki. A gyökérkezelés során feltárjuk és kitisztítjuk a foggyökérben, vagy foggyökerekben elhelyezkedő csatornákat.

A frontfogakban általában egy, a kisőrlőkben egy vagy kettő, a nagyőrlőkben három, de akár négy gyökércsatorna is található – ritkább esetekben. A gyökércsatornákat teljes hosszukban kitisztítjuk, az ott található fertőzött törmeléket eltávolítjuk és alaposan fertőtlenítjük. A gyökérkezeléssel megakadályozzuk, hogy a gyökércsatornában rekedt baktériumok túléljenek. A gyökerek és a gyökércsatornák állapotáról, lefutásáról a kezelés előtt röntgenfelvételt készítünk.

Gyökértömés

A foggyökér tisztítása és fertőtlenítése után gyakran fertőtlenítő hatású „gyógytömést” helyezünk a csatornába, hogy a gyulladás és az azzal járó fájdalom megszűnjön.

A gyógytömés után nyílik lehetőség a gyökértömésre. Amennyiben csak trauma miatt sérült meg a gyökércsatorna és azonnal el tudjuk látni a pácienst, akkor sok esetben azonnal gyökértömést lehet alkalmazni. Fontos, hogy a gyökértömést a lehetőségek szerint mihamarabb fedőtömés kövesse, biztosítsuk a megfelelő védelmet a baktériumokkal szemben.

A gyökértömés elkészülte után újabb röntgen felvételt készítünk, amivel ellenőrizni tudjuk a gyökértömés pontosságát.


 
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást.
 

 


Visszahívást kérek


Dentors Marina Digitális Fogászat, Parodontológia és Szájsebészet

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem