Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 774 3131

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Implantológia – a legkorszerűbb megoldás foghiányra

A fogászati implantológia, avagy műgyökér beültetés Magyarországon is évtizedes múltra tekint vissza. Mára a hazai fogászati szféra meghatározó részévé vált. Ez a legmodernebb eljárás a foghiányok pótlására.

Lényege, hogy a foghiány területén a pótlások az állcsontba helyezett titánium csavarokhoz, úgynevezett implantátumokhoz rögzülnek. A beültetést egy modern eljárásnak köszönhetően, a tervet tökéletesen megvalósítva és minimális sebejtéssel végezzük. Ennek köszönhetően biztosítható a precíz végeredmény, a rövid, kevésbé kellemetlen műtét, valamint a gyors gyógyulás.

3D navigált implantáció

Rendelőnkben az implantációs beavatkozásokat minden esetben szoftveres tervezés előz meg. A kezeléseket a legmodernebb 3D navigációs eljárással végezzük.

Milyen előnyökkel jár?

 • Precíz, biztonságos műtét
 • Rövid műtéti idő
 • Esztétikus eredmény
 • Minimális sebejtés
 • Csekély fájdalom
 • Precíz számítógépes tervezés

Az implantálás menete

1. Az állapotfelmérést követően a foghiányról 3 dimenziós felvételt készítünk, majd szoftveres segítséggel megtervezzük a beavatkozást. A kezelési tervet minden esetben részletesen elmagyarázzuk önnek.

2. A következő alkalommal behelyezzük az implantátumot az álltcsontba. Ezt a legmodernebb 3D navigációs eljárással végezzük. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben végezhető. Ha az implantátum(ok) stabilitásához nincs elegendő csontmennyiség, akkor az érintett területet csontpótló anyaggal egészítjük ki.

3. Az implantátum behelyezése után nagyon fontos a gyógyulási idő. Ez 2-3 hónapot jelent. Ez alatt az idő alatt történik a csontosodás.

4. A gyógyulási idő után készül el a fogpótlás, amelyet az implantátumra rögzítünk. A ptólást fogtechnikus kollégák készítik precíz technológiák segítségével. Ennek köszönhetően a pótlás nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is tökéletes lesz.

Vezetett, sablonos implantáció

Az implantátum beültetés sikerességének egyik legfontosabb tényezője az implantátum helyzete. Fontos, hogy a beavatkozás során mind esztétikailag, mind anatómiailag megfelelő pozícióba kerüljön az implantátum, és így a csontos gyógyulás is megfelelően következhessen be.

Miben segít a SMART Guide?

A SMART Guide olyan digitális technológia, amellyel segít a kezelő orvosnak a tökéletes tervezésben és pozicionálásban. A beavatkozást számítógépen, nyugodt körülmények között tervezzük meg a páciensről készült 3 dimenziós felvételen. A terv alapján, a páciens számára egyedileg gyártott műtéti segédeszköz gondoskodik arról, hogy az implantátum a tökéletes pozícióba kerüljön.

A technológia előnyei

 • Minimális a szövődmények és kockázatok kialakulása
 • Magas minőségű, precíz 3D diagnosztika a kezelés előtt
 • A műtét ideje jelentősen csökkenthető
 • A kezelés minimális sebejtéssel végezhető, emiatt nincsenek varratok
 • A fájdalomérzet jelentősen csökkenthető

Implantálás folyamata SMART Guide rendszerrel

1. Konzultáció: a fogorvos tájékoztatja a pácienst a kezelés, valamint a SMART Guide részleteiről.

2. CT felvétel készítése: ahhoz, hogy a lágyrészeket, csontszövetet feltérképezhessük CT felvételt készítünk a foghiány területéről. A felvétel elkészítése csupán néhány másodpercet vesz igénybe és teljesen fájdalommentes.

3. Műtéti tervezés számítógéppel: a CT felvétel alapján megtervezzük az implantációs beavatkozást. A tervező programok segítségével tökéletesen lehet modellezni az implantátumok elhelyezkedését és optimális méretét. Természetesen a rendelkezésre álló csont mennyiséget és minőséget, az idegcsatornák és az arcüregek elhelyezkedését is figyelembe véve.

4. Implantációs beavatkozás: a műtéti terv alapján készült egyedi implantációs sablonnal megtörténik a beavatkozás. Ez biztosítja, hogy az implantátumok tökéletesen a tervezett helyükre kerüljenek, illetve hogy minimális kellemetlenséggel járjon a kezelés.

5. Kész fogpótlás: A megfelelő pozícióba beültetett implantátumra készül a lehető legideálisabb fogpótlás. All-on-4, All-on-6 beültetések esetén lehetőség van a teljes fogsor azonnali terhelésére is 24 órán belül 3D nyomtatott eljárással készülő ideiglenes fogpótlással.


 
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást.
 

 


Visszahívást kérek


Dentors Marina Digitális Fogászat, Parodontológia és Szájsebészet

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem