Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 774 3131

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Fogkőeltávolítás - a maradéktalan szájhigiéniáért

A szájhigiéniai kezelések kulcsfontosságúak, hogy megőrizzük a fogak épségét. A lepedékmentes, tiszta fogazat esztétikai szempontokon túl biztosítja az egészséges fogak megőrzését.

Fogkőeltávolítás

A helyes otthoni fogápolás rendkívül fontos, viszont legalább félévente érdemes szakszerű, fogorvosi rendelőben végzett szájhigiénés eljárásokat is igénybe venni, hiszen a fogkőtől sajnos nem tudunk maradéktalanul megszabadulni pusztán otthoni ápolással.

A fogkőeltávolítás az egyik legfontosabb fogászati beavatkozás a fogak egészségének megőrzése szempontjából. A fogkő a fogakra rakódott lepedékből alakul ki, olyan helyeken, ahol a tisztítás nehézkes vagy akadályozott, illetve ahol a szájüreg természetes tisztító mechanizmusai nem érvényesülnek.

A fogkő a lepedék olyan “kristályosodott” változata, mely fogkefével és az otthoni szájhigiénés eszközökkel már nem eltávolítható. Az egyenetlen felszínű fogkő miatt a fogak tisztítása egyre nehezebbé válik és hozzájárul további lepedék rárakódásához. Ez hozzájárul a baktériumok gyors szaporodásához. A fogkőben található baktériumok által termelt toxinok pedig folyamatos gyulladást okoznak a fogíny és a fogágy mentén.

A fogkőeltávolítás eszközei

A fogkő eltávolítását a legtöbb rendelőben ultrahangos eszközzel, úgynevezett depurátorral végzik. Ez jó hatásfokkal képes a fogkő jelentős részét lepattogtatni a fogak felszínéről. Sok helyen alkalmaznak magas nyomású polírozó berendezéseket is. Ezekre azért van szükség, mert az ultrahangos készülékek nem minden területet érnek el, valamint a hátrahagyott felszín nem mindig elegendően sima ahhoz, hogy könnyen tisztítható legyen.

Miben segít az AIR-FLOW technológia?

Az úgynevezett intraorális homokfúvásos (air-flow) technológiát a fogkő és a kialakult elszíneződések megszüntetésére használjuk. Az eszközzel igen finom szemcsés anyag és víz keverékét juttatuk magas nyomással a fogakra. A fogkövet és a nem kívánt elszíneződések nagy részét így el tudjuk távolítani. A súrlódás következtében a nehezen elérhető helyekről nagy hatékonysággal, szinte 100%-ban távolítja el a fogkövet az eszköz.

Rendelőnkben a magasnyomású polírozást követően kefés, és gumiharangos polírozással érjük el a végső eredményt.


 
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást.
 

 

Visszahívást kérek


Dentors Marina Digitális Fogászat, Parodontológia és Szájsebészet

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem