Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 774 3131

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

 

Szájsebészet – fájdalommentes beavatkozások

Vannak olyan fogászati elváltozások és sérülések, melyek megszüntetéséhez, valamint helyreállításához sebészi kezelést kell alkalmazni. Sokan tartanak ezektől a beavatkozásoktól, de nincs ok a félelemre. A modern technikai megoldásoknak köszönhetően fájdalommentesen és hatékonyan tudjuk megoldani a problémákat.

Mik a leggyakoribb szájsebészeti beavatkozások?

Általánosságban elmondható, hogy a szájsebészet esetében manapság sok átfedés van a fogászat más ágazataival, de a leggyakoribb beavatkozások közé

  • A fogeltávolítás
  • A csontpótlás- és arcüreg emelés
  • Az implantáció tartozik

Fogeltávolítás

Beteg, eltört fogak, betört foggyökerek vagy bölcsességfogak eltávolításához szájsebészeti beavatkozásra van szükség. Ezek olyan kényes, nagy odafigyelést igénylő komplex műveletek, amelyek során kiemelten fontos, hogy maradéktalanul eltávolítsuk minden részét a beteg, vagy rossz helyzetben lévő fognak. A fog eltávolítását rendkívüli gondossággal és modern elvek alapján végezzük, így a környező csont és íny sem sérül. Ezzel nyílik lehetőség a későbbi pótlásokra, valamint a rágófunkció és az esztétika helyreállítására.

Csontpótlás, arcüreg emelés

Az implantációs fogpótlások készítésénél fontos szempont a megfelelő csontmennyiség megléte. Azonban vannak esetek, amikor nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű csont, hogy az implantátumokat megtartsa. Ilyenkor a hiányzó csontmennyiséget csontpótló anyaggal lehet pótolni. Felső állcsont esetében gyakran alkalmazott módszer az úgynevezett arcüreg emelés, amely során az arcüreg alsó részét töltjük meg csontpótló anyaggal. Az új csont körülbelül 2-3 hónap után lesz alkalmas az implantátum befogadására.

Implantáció

Az implantáció a legmodernebb, leghatékonyabb megoldás a hiányzó fogak pótlására. Külön szakterületnek tekinthető a szájsebészeten belül. A legmodernebb műtéti technikáknak köszönhetően a beavatkozás teljesen fájdalommentes rutinbeavatkozásnak számít.


 
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást!
 

 


Visszahívást kérek


Dentors Marina Digitális Fogászat, Parodontológia és Szájsebészet

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem